Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Üye Ol anında 20.00 TL kazan

Geleneksel Tıraş Nedir? Islak Tıraş Nedir?

12-05-2021 22:06
Geleneksel Tıraş Nedir? Islak Tıraş Nedir?

Geleneksel Tıraş Nedir? Islak Tıraş nedir?

Eğer sakal tıraşınızı tıraş makinesiyle "kuru” olarak değil de bir fırça, bir köpük, bir manuel jiletli bir tıraş makinesi, ustura, jilet ya da tıraş bıçağıyla ve elbette suyla yaparsanız ıslak tıraş olmuş olursunuz. Geleneksel tıraş da ıslak tıraşla benzeşir. Ve bazı noktalarla birbirinden ayrılır. Islak tıraşı geleneksel yapan tıraş esnasında kullandığınız manuel, jiletli tıraş makinesi ve tıraş fırçasıdır. Bugün bir basınçlı köpük kutusu ve jilet ile de ıslak tıraş olursunuz. Geleneksel ıslak tıraş ise kaliteli ve etkili bir tıraş sağlar. Köpük, fırça ve jilet üçlüsü tıraşı kusursuz yapmaya yeter. Tabi duşta kullanılan ıslak tıraş imkânı sağlayan tıraş makineleri bu tanımı biraz karıştırıyor olabilir ama biz bu ayrımı malzemeler ve yöntem farklılıkları üzerinden rahatlıkla yapabiliriz. 

Geleneksel ıslak tıraşın faydaları 

Geleneksel ıslak tıraşın faydaları ise ciltte yanma ve cilt tahrişi yapmaması, kuruluk vb. sorunlardan uzakta yumuşak ve keyifli bir tıraş deneyimi sunması olabilir. Ciltteki gözenekler suyla, köpükle, ısıyla, nemle açılıyor. Cilt yağını ve ölü deriyi bırakıyor, tıraş sonrasında da kalan ölü deri ve kirler ciltten uzaklaşıyor. Cilt tazeleniyor. Geleneksel ya da ıslak tıraş cildi hassas, kıl batığı çok olan, çabuk tahriş olanlar için ideal bir tıraş yöntemi olabilir. Sakal gürleştirme ve sakalın bütün çıkmasında etkilidir. Islak tıraş ciltteki sivilceler için de tercih edilebilir. Makinelerle yapılan tıraşta yanma olabilir. Bu pratiktir ancak geleneksel için fazladan bir 20 dakika vakit ayırmanız gerekir. O zaman; sabahları ve hafta içi makine ile tıraş, hafta sonu ya da özel günlerde ya da arınmak istediğinizde ıslak tıraş da ikisini birbirinden ayıracak bir başka unsur olabilir. 

Geleneksel ıslak tıraş nostalji mi? 

Islak tıraşa gerek yok, ben makineyle çabucak tıraş olurum diye düşünebilirsiniz. Geleneksel tıraşı sadece işin nostaljik kısmı olarak da düşünüyor olabilirsiniz ancak yukarıda bahsettiğimiz durumlardan dolayı nostaljik bir yöntem değildir. Ayrıca erkekler saç ve sakal konusunda ilgili oldukları için son dönemlerde bu konulara olan merakları daha da arttı ve artık keyif ve bir kişisel bakım ritüeli olarak geleneksel ıslak tıraşı tercih ediyorlar. Islak tıraşta çok bıçaklı ve kaliteli çelikten imal edilen tıraş bıçakları, yüksek kalite üretilen manuel jiletli tıraş makineleri tıraş olmayı hem keyifli hem kolay hale getiriyor. Tahrişleri de azaltıyor.
Günümüzde, berberler geleneksel ıslak tıraş olmak için uygun yerlerdir. Berberler kaliteli ustura ve çok bıçaklı jiletler kullanırlar. Islak tıraşta bu önemli bir detaydır. Kaliteli ürünler kullanmaya özen gösterin. Fırça ve jilet seçimi önemlidir. Tıraş fırçaları üzerinden bir örnek verirsek; fırçalar sentetik, at kılı, domuz kılı ve porsuk kılı fırça olarak üretilir. En sık kullanılan fırçalar domuz kılı fırçalardır. En kaliteli fırça ise porsuk kılından üretilen fırçalardır. Porsuk kılı fırçalar, su ve köpük ve ısıyı üzerinde iyi taşımalarıyla bilinir. 

Geleneksel ıslak tıraş hangi kesici aletlerle yapılır?

Cevap: Çok bıçaklı jiletler, Jiletli tıraş makineleri, usturalar (Çelik ve ucuna jilet takılan usturalar) ile geleneksel ıslak tıraş olabilirsiniz. Tabi bunlara (+ olarak) Ilık su, köpük fırçası, köpük, sıcak havlu ve biraz vakit…

SONUÇ

Geleneksel tıraş ve ıslak tıraş yukarıda bahsettiğimiz birkaç farktan dolayı birbirinden ayrışmaz ama farklılaşır. Geleneksel tıraş bir ıslak tıraştır. Ancak her Islak tıraş geleneksel ıslak tıraş sayılmayabilir. Bir köpürtücü tıraş fırçası ve eski usül ama sağlam bir jiletli tıraş makineniz ve tıraş kaseniz varsa geleneksel ıslak tıraş olabilirsiniz. Yoksa SAKAL BABA’dan hepsini satın alabilirsiniz.


 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.