Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Üye Ol anında 20.00 TL kazan

Kel erkekler için sakal modelleri

21-04-2021 05:09
Kel erkekler için sakal modelleri

Kel erkekler için sakal modelleri neler?


İki tür kellik vardır: Tercih olan kellik ve saç sorunu olan, dökülmeyle gelen kellik... Bu da kendi içinde yaşa ve diğer etkenlere bağlı olarak değişir. Erkek tipi kellik bir sağlık sorunu olarak bilinir ve kadınlarda da görülmektedir. Tepeden dökülmeye başlayıp kafaya yayılan şekilde olan türüne erkek tipi kellik denir. Estetik ve kozmetik kaygılarla sakalı olmayan erkekler genellikle saç, saçı olmayan erkekler de sakal bırakır. Bu sebeple konumuz kel erkekler için sakal modelleri üzerine öneriler verelim:


Kel erkekler için top sakal


Kel erkekler için sakal modelleri denince akla ilk gelen; top sakaldır. Kellerin de bilerek ya da farkında olmadan en uygun sakal modelinin top sakal olduğunu düşünüp bu modele yönelebilirler. Top sakal, ağız çevresinde yuvarlak bir biçimle şekillenen, bıyık ve sakalın birleşimiyle ağız çevresinde bırakılan, dudak üstü, dudak altı ve çene bölümünü kapatan sakal biçimidir. Yalnızca kel erkekler değil Top sakal modelleri erkeklerin en çok tercih ettiği sakal modelleri arasında yer alır. Çünkü ifadeyi çok değiştiren bir modeldir. Top sakal modelleri her yaşta erkek için uygun bir modeldir. 

  


Hiç sakal


Evet, kel erkekler için sakal modelleri arasında hiç sakal da var. Sinek kaydı tıraş ve sinek kaydı saç tıraşı uyumuyla ortaya çıkan bir model sayılabilir. Hiç sakal modeli esmer erkekler için uygun bir model olabilir. Ancak biraz sakalı herkes sever. Kellik durumu öne çıkmasın diye düşünmüyorsanız sakal tıraşı olarak bu hiç kontrast içermeyen saç-sakal uyum modelini tercih edebilirsiniz.


Hipster sakal


Hipster sakal ve kel bir baş kontrastı için kirli sakaldan daha fazlasına ihtiyaç duyabilirsiniz. Hipster sakal biraz sabır ister. Neden? Biraz dağınık görünüme alışmayı ve sakal uzatmayı rutin haline getirmeniz gerekecek. Kel erkekler modern görüntülerini daha da öne çıkarmak için biraz özensiz, fazla rahat bir stil olan hipster sakal modelini tercih edebiliyor. Bu modeli duyduğunuzda bile kafanızda bir şekil beliriyordur.

  


Kirli sakal


Kel erkekler için sakal modelleri arasında belki en çok sevilen, erkeklerin ekstra çaba göstermediği, kendi kendine (bakımını yapmak şartıyla) uzayan, erkekleri pek yormayan doğal bir sakal modelidir. Aslında bu söylediklerimiz tüm erkekler için geçerlidir. Az uğraşıp iyi görünmek istiyoruz. Bunu beceriyoruz da. Söyleyin, kirli sakalı hangimiz sevmeyiz? 

          


Hafif kirli sakal


Hafif kirli sakal birkaç günlük tıraşla cildi henüz kapatmaya başlayan sakal modelidir. Sakalın en güzel göründüğü evrelerden biridir. Doğal bir model olduğu için daha hoş durur. Sakalın en az düzenleme ve bakım gerektiren aşamasıdır.


Keçi Sakal ve Cücük sakal


Dikkat çeken bir sakal modeli mi arıyorsunuz? Belki yalnızca cücük bıyık/sakal bırakmak eminiz çevrenizden çok yorum alacaktır. + Altına da bir keçi sakal bırakırsanız, saçların yokluğunda oluşan kafanın basık görüntüsünü engellemek, yüzü daha uzun göstermek için iyi bir tercih olabilir. Herkesin kafa yapısı düzgün olmayabilir. Sakal bu konuda birçok şekil ve kusuru da örten bir aksesuardır.

+ Top sakalı andıran, gür bıyıkla desteklene elips formda bir keçi sakalı da alternatif bir diğer model olabilir. Bunun için gür bıyık, çene bölgesinde uzun bırakılmış sabır gerektiren sakal gerektirir. 


Winnfield sakal modeli


Kellik sorunu yaşayan erkekler için sakal modelleri içinde radikal, yıldızı parlak bir model daha var: Winnfield sakal. Bıyıkları uzat, sakallarla birleştir ve çenenin altına kadar dik/düz bir şekilde indir. Yanlardan sakalla destekleyebilir ya da tamamen tıraşlayabilirsiniz. Sarı Dev HULK HOGAN'ı ve onun ultra sarı sakallarından bahsediyoruz.


Kaba sakal


Bunun tanımını yapmıyoruz. Doğal bırakın, sakal bakımını, uçlarını düzenli olarak kırpın. Kellik ve sakal kontrastını en iyi yansıtan modellerden biridir. 


Chin Strap sakal / Çene sakalı 


Türkçeye dümdüz bir çeviriyle; çene kayışı gibi bir anlam çıkıyor ancak biz buna çene sakalı diyoruz. Yani çene sakalı olarak bilinen, çene hattı üzerinde ince uzanan, sık ve rutin sakal şekillendirme ve düzenleme gerektiren bir modeldir. Kel erkekler tarafından sık tercih edilmektedir. Ancak gür ve yanaklarda güçlü görünen sakalları olanlar için daha uygundur. Yüzün her iki tarafında da tüm çene hattını ve çeneyi kaplayan sakalınızın olması gerekir. Belki çok belirgin çizgilerle değil, kirli sakala dahil edilen bir Chin Strap sakal modeli, yüz+saç uyumunu daha öne çıkarabilir.

Garibaldi sakal


Garibaldi sakal modeli, sakallar belli bir uzunluğa erişince mümkündür. Sakal uzama hızına bağlı olarak 4-5 ay gibi bir sürede 15 -20 cm uzunluğa gelir. Sakal bu uzunluğa erişince sakalın alt kısımları daha yuvarlak bir biçim verilecek şekilde kısaltılabilir. Dikdörtgen biçimli yüzlere de uygundur. Sakal bu uzunluğa erişince sakalın alt kısımları daha yuvarlak bir biçim verilecek şekilde kısaltılabilir. Tabi bıyıkları da kısaltmayı unutmuyoruz. Olmayan saçları kimse Garibaldi sakalın varlığında fark etmeyecektir. ;)

  


Mutton Chops sakal modeli 


Bunun modeli Hugh Jackman'ın VOLVERINE sakal modelinden hatırlarsınız. Yani benzer bir modeldir. Özetle faullerden çene çizgisine kadar, istenilen kalınlık ve uzunlukta sakal bırakılır, çene bölgesi tıraşlanır, bıyıklar ya tamamen kesilir ya da daha kısa bırakılır. Tabi bu modelin kime yakışacağını kestirmek her an kolay olmayabilir..: ) 


Van Dyke sakal


Dar, küçük çeneli erkekler ve tabii ki saçları olmayan erkekler için uygun bir modeldir. Keçi sakal ve bıyığın birlikte uzatıldığı bu modelde çenedeki sakallar 5-6 cm kadar uzatılabilir. Sakallar "v” şeklini alması için duruma göre yeteri kadar kısaltılmalıdır. 


Sonuç: Kel erkekler için sakal modelleri sınırlı değildir ve elbette isteyen istediği sakalı bırakabilir. Sakal modeli seçerken sadece saç durumuna göre değil yüz şekline uygun bir sakal modeli seçtiğinizden de emin olmalısınız. 

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.