Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Üye Ol anında 20.00 TL kazan

Sakal Bakımında 5 Altın Kural

12-09-2020 00:30
Sakal Bakımında 5 Altın Kural

Sakal Bakımında 5 Altın Kural

  

Uzayan her sakal bakım ister, doğru sakal bakımı yapabilmek için de sakalların büyürken nelere ihtiyaç duyduğunu bilmekten geçer. Sakal geliştirme, sakal uzatma, sakal düzenleme ve sakal temizliği her biri farklı ihtiyaç gerektiren sakal bakım yöntemleridir. Sakal bakımında beş altın kural nelermiş bakalım:

 

1- Sakal bakım yağı, sakal bakımı için en temel bakım ürünüdür. Peki neden? Sakalı kökten uca besler, sakal ve altındaki ihmal edilmiş cildi nemlendirir, güçlendirir ve canlandırır. Kepek sorunlarını ve sivilceyi engeller. Sakalı yumuşatarak kaşınmayı da ortadan kaldırır. Kolay taranma sağlar. Koparak dökülen sakalların sağlıklı uzamasını sağlar. Bu sebeplerden, doğru sakal bakım yağı en temel sakal bakım ürünüdür.
 
2- Sakal taramak: Plastik olmayan, sakalda elektriklenme yapmayan ahşap, karbon ya da çelik bir sakal tarağıyla günde 2 ya da 3 kez sakalın taranması sakalı canlandırır, ölü derinin sakal altından temizlenmesine yardımcı olur. Plastik taraklar sakalda elektriklenmeye, dağınık görüntüye, sakal uçlarında kıvrılma ve kırılmalara zemin hazırlar. Taranan sakal yumuşar, sakalın taranması sakalın aynı yönde çıkmasını ve kırılmaları azaltır.

3- Sülfatsız şampuanla yıkamak: Sülfat insan sağlığına zararları bilinen ancak birçok temizleyici üründe kullanılan ve kanserojen etkileri bilinen kimyasal bir maddedir. Yüksek oranda da tuz içerir. Tuz sakal ve saçı yıpratır. Şampuanlarda sülfat yoğun köpürtme amacıyla kullanılır. Köpürtme saçların kolay temizlenmesi ve arındırmayı kolaylaştırdığı için sülfat kullanılır. Sülfatsız şampuanlar ise tuz içermediğinden saçı sakalı yıpratmaz. Sakalları korumak kolay temizlemekten daha önemlidir. Tuz sakalın nem dengesini bozar sülfatsız sakal temizleyiciler zaten sakalda az olan nemi tutar. Öneri: Besleyici bileşenlerle güçlendirilmiş sülfatsız şampuanları kullanabilirsiniz.

4- Bir başka temizleyici sakal sabunu: Günlük sakal temizliği için en doğru üründür. Bir sakal sabununun doğal ve besleyici bileşenlerden olması ise hem sağlık hem de sakalların bakımı için önemlidir. Sakal sabunlarının nemlendirme etkisi yüksektir ve cildin doğal yağı olan sebum dengesini de bozmazlar.

5- Düzenli uyku, doğru beslenme ve yeteri kadar sıvı tüketmek: Düzenli uyku ve beslenme sağlıklı saç ve sakallar için sanıldığından daha etkilidir. Doğru beslenme sakalların ihtiyaç duyduğu vitamin ihtiyacını sağlar. E vitamini ve protein açısından zengin gıdaları tüketmek sakal gelişimini sağlar ve sağlıklı sakallar için bir etkendir. Vücudun fonksiyonlarının yerinde ve düzgün çalışması için uyku etkili bir kaynaktır. Hızlı sakal büyütme için de yeteri kadar uyku uyumak gerekiyor bunu biliyoruz. Uyku ciltteki hasarlı hücreleri onarır, hızlı sakalın uzamasını sağlar.

BONUS: Bu beş temel sakal bakımı yönteminin üzerine yıpranmış sakallar için keratin maskesi de kullanılabilirsiniz. Sakalların daha bakımlı ve düzenli görünmesi için ise sakal düzleştirici taraklar, düzleştirici köpük ve sakal bıyık şekillendirici wax gibi ürünler ile görünümde hızlı bir değişim sağlayabilirsiniz. Sakal düzenleyici ürünler sakalları üst seviyeye çıkaran ürünlerdir. 

 
 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.