Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Üye Ol anında 20.00 TL kazan

Sakal kıran neden olur? Sakal kıran tedavisi nasıl olur?

18-01-2023 12:21
Sakal kıran neden olur? Sakal kıran tedavisi nasıl olur?

Sakal kıran neden olur? Sakal kıran tedavisi nasıl olur?

Sakal kıran, sakal veya bıyıklarımızda bir anda  başlayan ve başladığı alanı kellik seviyesine getiren, çok çabuk gerçekleşen bölgesel dökülme sorunudur. Çoğunlukla başladığı alanda madeni para büyüklüğünde boşluk oluşur.

Esasında sakal ve bıyıklar dökülme açısından vücudumuzun diğer bölgelerinde olan ( saç, bacak, omuz vb. ) kıllara göre daha dayanıklıdır. Fakat bazen bildiğimiz yada bilemediğimiz sebeblerden dolayı sakal ve bıyıklarımızda dökülmeler olabilmektedir. Bölgesel gerçekleşen dökülmelerde az evvelde belirttiğimiz gibi çoğunlukla madeni para büyüklüğünde kellik oluşturur. Eğer sakallarımız kısa ise bu durumu çok çabuk fark edebiliriz. Eğer sakallarımız çok uzun ise bu durumu fark etmemiz zaman alabilir, gözden kaçırabilirsiniz. Uzun sakallı erkeklerin eğer sakal ve bıyıklarında dökülme şikayeti arttıysa, sakal ve bıyık diplerini ara sıra kontrol etmesini önermekteyiz.

Peki sakal kıran neden olur?

Sakal kıran (Alopesi areatada) probleminin bir çok sebebi olabilir. En temel sebeblerini sıralayacak olursak, stres, şeker hastalığı, kronik hastalıklar, ağır depresyonlar, kemoterapi tedavisi, kullanılan bazı ilaçların yan etkileri, düzensiz beslenme ( demir, protein eksiklikleri ) yada aileden gelen kalıtsal yatkınlıklar.

Sakal kıran tedavisi nasıl olur?

Şayet dökülme ve dökülme sonrası bölgesel kellik gözlemliyorsanız önce uzmanına görünmeniz gerekmektedir. Dermatolog ( cilt doktoru ) mevcut durumunuzu değerlendirip gerekli tedavi yöntemini sizler için belirleyecektir. Bu tedavi genelde dışarıdan sürülen ilaçlar, merhemler vasıtasıyla olmaktadır. 

Esasında bir hastalık dışında stres, beslenme bozuklukları kaynaklı oluşan sakal kıran problemini kendi içinizde çözüp bir yandan da sakal kıran olan bölgeye besleyici yağlar ( buna sakal bakım yağı örneği verebiliriz ) yada içeriğinden emin olduğunuz sakal serumu gibi kıl köklerini tekrar harekete geçirecek bir kozmetik ürünü ile takviye ederseniz düzgün sonuçlar elde etmemek içten bile değil.

 

Stresten uzak durarak daha sağlıklı bir yaşam için çaba göstermeniz vücudunuzdaki dengeleri yerine oturtma konusunda yardımcı olacaktır.

Sakal kıran çoğunlukla düzeltilebilen bir problemdir. Gerek ilaçla, gerek bitkisel çözümlerle kaybedilen sakal yada bıyıkları geri kazanmanız çok vaktinizi almayacaktır. Tabi eğer sebebi hastalık vb. durumlar değilse. 

 

Sakal kıran için önerilerimiz?

Öncelikle fark eder etmez hemen uzman doktora görünmenizi, stresten uzak kalmaya çalışmanızı, beslenmenize dikkat etmenizi öneririz. Ayrıca sakal bakım yağlarımızı, sakal serumumuzu ve sakal geliştirici setimizi haricen kullanmanız kıl köklerinizi yeniden size kazandırmak adına destek olacaktır. Mutlaka kullanmayı düşündüğünüz bu ürünleri doktorunuzada danışmayı ihmal etmeyin. Ürünlerin içerik bilgilerini doktorunuzla paylaşın. Belki doktorunuz farklı bir tedavi yönetimi sunacak sizlere.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.