Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Üye Ol anında 20.00 TL kazan

Sakal Uzatmak Mı İstiyorsun?

26-09-2019 12:36
Sakal Uzatmak Mı İstiyorsun?

Sakal Uzatmak Mı İstiyorsun?

Sakal uzatma fikri genellikle spontane bir şekilde gelişir. Arkadaşlarınız karizmatik hallerini göre göre, kendinize "Ben niye uzatmıyorum ki?” sorusunu sorar, sonra haftalardır sakallarınızı kesmediğinizi fark edersiniz. Ancak günler haftalar bir anda geçer, sakallarınız "kirli sakal” formundan çıkarak "uzun sakal” evresine geldiğini gördüğünüzde ise işler değişmeye başlar.

 

Sakal bakımı sanılanın aksine yalnızca uzayan kıllara değil, cilde ve kıl köklerine de fayda sağlar. Ancak "salma” evresinde olduğunuz kirli sakallı döneminizde bunun önemini muhtemelen fark etmeyecek, daha da hızlı uzaması için her gün aynada kontrol edeceksiniz. Sakalınız 4-5 santimetreyi geçtiği andan itibaren ise artık onlara bakım yapma zamanının geldiğinin farkına varacak, sabah işe gitmeden önce makas ve tarak ikilisiyle dostluğunuzu pekiştireceksiniz.


Peki sakal uzatma süreci bu kadar kolay mı?

 

Bu soruya vereceğiniz yanıt tamamıyla sizin ne kadar hevesli ve iradeli olduğunuzla alakalı. Evinizde sakal tarağı ve makası bulundurmuyorsanız, sakal bakım yağı denildiğinde aklınıza ayçiçek yağı geliyorsa, üstüne üstlük bir de düzenli yıkama alışkanlığınız yoksa tebrikler... Aynaya baktığınızda yürüyen karizma yerine sefere giden bir orta çağ şövalyesi görmenize az kalmış.


Sakal bakımı her ne kadar kolay gibi görünse de aslında düzenli bir şekilde yapılarak ihmal edilmemesi gereken bir alışkanlıktır. Uzayan sakallar bir süre sonra bakımsız görünecek, uçları kırılacak ve birbirine girerek sahibi olmaya çalıştığınız karizmayı mahvedecektir. Sakal uzatmaya karar veren her erkeğin kirli sakal evresinde yaptığı "boşvermişlik” süreci sona erdiğinde, ortada sabahları saçlarını düzeltmeye çalışan kız arkadaşınızın halinden bir nebze de olsa anlamanızı sağlayacak bakımınıza muhtaç uzun sakallar kalacak.


 

 

Öncelikle sakal bakımının en temel öğesinin temizlik olduğu unutulmamalı. Hijyen, sakalınızın nasıl durduğundan çok ama çok daha önemlidir. Sabah fön çekerek çıktığınız dümdüz sakallarınız hala bir gece önce bahçede yaptığınız mangal kokusuyla birlikte duruyorsa, durumu bir de size yaklaşan insan açısından düşünmenizi öneririm. Saç bakımı ve temizliğine nasıl özen gösteriyorsanız, sakallarınıza da aynı titizlikle davranmalısınız. Temizlik sürecinde kalıp sabun gibi kurutucu kimyasallar kullanmamalı, iyi ihtimalle şampuan, en iyi ihtimalle ise sakal sabunu gibi faydalı ürünlerle temizlemelisiniz. Daha önce paylaşmış olduğumuz sakal bakımı ile ilgili yazımızı şuradan okuyabilirsiniz.


Temizlik bittiğine, kirden ve kokudan arınmış sakallarımıza kavuştuğumuza göre sıra elbette kırpma tarama işlerine gelecek. Kırılan uçları haftada belirli günler düzenli olarak kırpmalı ve sakalınızı her gün taramalısınız. Taranan sakal bir süre sonra şekil alacak ve düzgün duracaktır. "Nasıl olsa yerini buldu” diye taramamaya başlarsanız birkaç güne kalmaz gene ıssız adada yıllarca mahsur kalan bir kişi konumuna düşebilirsiniz.


Kırpma işlerinden sonra ise, uygun bir sakal bakım yağı kullanarak hem sakallarınızı hem de cildinizi beslemelisiniz. Belirli bir uzunluğu geçen sakal besleyici ve koruyucu dış bakım ürünlerine muhtaçtır. Sakal yağı cildinizi besler, sakallarınıza yumuşaklık verir ve içerisindeki farklı çeşitteki yağlardan oluşan vitaminli bileşeniyle sağlıklı sakallara kavuşmanızı sağlar. Uzayan sakalların neden olduğu kaşıntının yalnızca temizlik olduğu sanılsa da, cildin kurumasının da payı oldukça büyüktür. Sakal bakım yağı da cildi nemlendirerek gün boyu eliniz sakalda kaşıya kaşıya gezmenizin önüne geçecektir.


Süreç çok karışık gibi gözükse de sakal uzatmak büyük sorumluluktur. Düzenli bakımını yapacak sorumluluğa sahip değilseniz, sakal uzatmaya hiç başlamamanızı tavsiye ederiz. Ancak kararlı bir şekilde uzatmaya karar verdiğinizde, düzenli bir şekilde bakım yaptığınız sakallarınızın her geçen gün daha da güzel göründüğünü görüp, hevesli bir şekilde uzatmaya devam edersiniz.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.