Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Üye Ol anında 20.00 TL kazan

Sakal Yumuşatma Yolları Neledir?

01-10-2019 11:08
Sakal Yumuşatma Yolları Neledir?

Sakal Yumuşatma Yolları Nelerdir?

Bir sakalın yumuşaması için belli bir uzunlukta olması gerekir. Kısa bir sakal, kesilen uçları ve kıvrılıp-bükülecek kadar uzunlukta olmadığından uzun sakala oranla daha sert bir yapıda gelişir. Ancak öte yandan uzun sakalların da yumuşamaya ihtiyacı vardır. Sakal yumuşatma yoksa kaşıntı, kırılma, yıpranma gibi sorunlar oluşabilir. Sakal yumuşatma sakal uzatırken kaşıntı olmaması için gerekli bir aşamadır. Sakal yumuşatma sakal bakımıyla olur. Sakal bakımı ise doğru malzemelerle yapılmalıdır. İyi bir sakal bakımı; cilt ve sakal temizliğinden geçer. 
Bakım derken sakal bakım yağları, nemlendiriciler vb. malzemeler kullanmaktan, sakal ve kıl köklerini beslemekten, sakalları düzenli taramaktan söz ediyoruz. Sakal yumuşatmak için etkili yöntemler ise şunlardır: 

Sakal yumuşatma için en temel ürün: Sakal Bakım Yağı

Sakal yumuşatmak için en temel ürün sakal bakım yağıdır. Sakal bakım yağları sakala bakım yapar. Sakalı besleyerek güçlendirirler. Sakalın sağlıklı uzamasını sağlarlar. Sakala parlak görünüm kazandırırlar. Sakalları canlandırır ve sakalda oluşacak kırıkları azaltırlar. 

Yağlar besleyici ve onarıcı bileşenler içerir. Sakala bakım yapar, besler ve güçlendirir, yumuşatır. Sakal bakım yağları sakalı hem görsel hem de fiziksel açıdan onarır. Sakal yumuşatma sakalın hem görünümü hem de sağlıklı olması için gereklidir. Sakal bakım yağı kullanmak cildin ve kıl köklerinin de beslenmesi demektir. Böylelikle sakaldaki olası sertlik ve diğer sorunların oluşmasını engeller. Sakalın düzgün (taranmış gibi) görünmesini sağlar.

Sakal Şampuanı kullanımı

İyi bir sakal bakımı etkili ve doğru malzemelerle yapılan sakal temizliğine bağlıdır. Sakal şampuanı kullanmak sakala hem sakal temizleme esnasında hem de temizleme sonrasında sakalın ihtiyaç duyduğu bileşenleri sağlar. Bakımlı sakallar, kepeklenme, kaşınma, sertlik, kırılma gibi sorunları gidermeye yardımcı olur. Sakalın yumuşamasını, kolay şekillenmesini ve sakaldaki nem dengesini sağlar. Yumuşayan sakal matlaşmaz, kırılmaz. Sakal şampuanı seçerken sülfat ve benzeri kimyasal maddeler içermeyen ürünlerei tercih etmenizde fayda vardır.

Sakal Tarağı ve Sakal Fırçası kullanımı

Sakal yumuşatmada sakalı tarama da önemlidir. Çünkü sakal köklerinin aynı yöne alışması, sakalın birbiriyle uyumlu yönde uzaması sakalların yumuşaklığıyla ilgilidir. 
Bakımlı ve sağlıklı bir sakal taranmaya ihtiyaç duyar. Taranmayan bir sakalda; uçlarda kırılma, matlaşma, sakal dökülmesi ve kopma, sakal diplerinde kaşınma, kepeklenme, genel bakımsız bir görüntü, sakal yapısında cansızlaşma olması ve kıllların birbirine karışması normaldir. Çünkü sakal sadece cilt üzerine kıllardan değil, cilt altındaki kıl kökleri ve sakalı saran hücrelerden oluşur. Sakal tarakları ve fırçalar kullanmak, sakalın üzerindeki görsel sorunları giderirken, sakalın köklerini tutan cilde de kan akışını da hızlandırır. 
ÖNERİ: Özellikle düzenli olarak sakal bakım yağı kullandıktan sonra mutlaka sakal tarağı veya sakal fırçası ile sakalları taramak sakalın yumuşaması için harika bir yöntemdir. Ahşap veya çelik sakal tarakları elektriklenmeyi önleyen malzemelerdir. Elektriklenme sakalda kırılmaya ve şekil bozukluluklarına yol açar. 
 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.