Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Üye Ol anında 20.00 TL kazan

Sarımsak Sakal Çıkarır Mı?

27-09-2019 12:00
Sarımsak Sakal Çıkarır Mı?

Sarımsak Sakal Çıkarır Mı?

İnsanoğlu tarih boyunca sarımsağı birçok farklı amaçla kullanmıştır. Kimileri sarımsakta şifa ararken kimileri ise sarımsağın koruyucu özelliklerinden faydalanmıştır.Sarımsağın insan vücuduna faydaları saymakla bitmez.Yüzyıllardır tükettiğimiz sarımsağın bilinen bilinmeyen birçok faydası mevcut. Sizin için bilinen faydalarını sıraladık. Sarımsak tansiyonu düşürür, iştah açar, hazımsızlık problemlerini giderir, yorgunluğa iyi gelir, vücut direncini yükseltir, saç dökülmelerini azaltır.

 

Sarımsak ile Sakalın İlişkisi Nasıl?

Yukarıda sarımsağın faydalarından bahsederken en son saç dökülmelerini azalttığından bahsettik. Sarımsakla ilgili yapılan bilimsel araştırmalar, elde edilen sonuçlar ve deneyimler ile sarımsağın saç dökülmelerine karşı baskılayıcı bir besin maddesi olduğunu da artık biliyoruz. Tabi şunu da belirtmek gerekir ki bu dökülmenin tipi çok önemli. Genetiğe bağlı, hormonal durumlardan dolayı bir saç dökülme riski varsa zaten saçlar er ya da geç dökülecektir. Sarımsak bu dökülmeleri sadece geciktirebilir.

Sarımsağın bu faydalarından dolayı kimyagerler ve kozmetik firmaları içinde hammadde olarak sarımsak barındıran bir çok farklı ürün geliştirmiştir. Elbette bu ürünlerin içinde fayda oranı daha yüksek olanlar olduğu gibi durumu manipüle eden firmalar ve ürünlerde yok değil. Doğru bileşenlerle oluşturulan ürünlerin tüketiciye fayda sağlama oranı daha yüksekken  ürünlerin etkileri kişiden kişiye de farklılık gösterebilmektedir.

Örneğin, özellikle saç için geliştirilen sarımsak özlü ürünlerden sonra akıllara "Saç çıkartır mı?” gibi insanların yumuşak karınlarına dokunan yönelimler olduğunu görmekteyiz. Sarımsak yağından yapılan ürünler, bakım kürleri, kara sarımsak yağı vb. gibi ürünler ile saç çıkarmaya yönelik diğer ürünler piyasada bir hayli artmış durumda. Hal böyle olunca bir diğer konu olan sakalsızlık konusu da ister istemez üreticilerin ilgi alanına girmiş oldu.

 

Sarımsak Sakal Çıkarıyor mu?

Sarımsakla saç dökülmelerinin geçici olarak önlenmesi, sarımsağın yeni saç çıkarmada etkileri gibi konular gündeme gelince birçok firma sarımsağın sakal da çıkaracağı yönünde ürünler geliştirdi. Hatta birçok internet sitesi ve kişisel bakım forumlarında sakal çıkarmaya yönelik ham olarak sarımsak kullanım tarifleri bile paylaşmış durumda. Hatta bu sitelerde buz ve sarımsak ile çeşitli sakal çıkarma tarifleri bile verilmiş durumda. Bu ve benzer işlemleri uygulayan binlerce de kişi var. Yorumlardan anlıyoruz ki bu deneyimler sonucu kimileri fayda gördüğünü, kimileri de faydadan çok zarara yol açtığını ve sarımsağın cildine zarar verdiğini, cildinde yanmalar yaşandığını vs. belirtmiş.

Sarımsağın bilimsel olarak kanıtlanmış sakal çıkarmaya yönelik bir faydası bulunmamaktadır. Bildiğimiz kadarıyla gerek yurtiçi gerek yurtdışında bu konu ile ilgili yayınlanmış bir makale yok. Kulaktan kulağa aktarılan tarifler eskilerin deyimiyle kocakarı tarifleri bilimsel yöntemlerin, kimyanın alanından bir hayli uzakta duruyor. Her şeyden önce şunu da belirtmekte fayda var. Her ürün herkes için aynı değerde faydalıdır diye düşünmek zaten yanlış bir yaklaşımdır. Ancak bilimsel etkileri kanıtlanmış olan aktif uyarıcı maddeler ve gerekli vitamin takviyeleriyle zenginleştirilen sakal serumlarının kullanımı sakal çıkarma konusunda daha doğru bir hamle olacaktır.

 

Sakal Serumu ile Sakal Çıkarma Süreci

Bir önceki paragrafta da aktardığımız gibi doğru aktif maddeler ile gerekli vitaminlerle sentezlenmiş bir sakal serumu imdada yetişir. Bu konu ile ilgili daha önce detaylı bir yazı da paylaşmıştık. Detaylı incelemek için tıklayınız.
 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.