Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Üye Ol anında 20.00 TL kazan

Ters Çıkan Sakal Düzelir mi?

06-10-2019 21:51
Ters Çıkan Sakal Düzelir mi?

Ters Çıkan Sakal Düzelir Mi?

Sakalın çıkış yönünün değiştirilmesi mümkün değildir. Deri altından uzayan kök hangi açıyla çıkıyorsa sakal o yönde uzar. Bu hem genetik hem de cildin yapısıyla oluşan bir durumdur. Ancak sakalların daha düzenli, aynı yönde - bütün şekilde görünmesi için uzayan sakala şekil vermek gayet mümkündür. Bunun için birçok yöntem vardır. Örneğin sakalları düzenli olarak taramak, uzun sakala düzleştirici köpük uygulamak ve sakal bıyık şekillendirici wax kullanmak gibi yöntemler sakalların daha düzgün olmasını ve düzenli görünmesini sağlar. Ters çıkan sakalları kolayca düzeltmek için bu yöntemler kullanılmaktadır. Bu yöntemlerle birlikte sakallar hem düzgün görünür hem de sakalın ihtiyaç duyduğu bazı gerekli bakımlar da sakala yapılmış olur. Ayrıca sakalları yumuşatmanızıda tavsiye ederiz ve sakal yumuşatma ile ilgili yazımızada buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

! Bu yöntemlerin dışında sakal tıraşı esnasında dikkat edilmesi gereken birkaç yöntemden de bahsedelim ve tahriş sorunlarını engellemek için neler yapılabilir, kısaca bahsedelim. 

Kıllar ne yöne çıkıyorsa o yöne tıraş olmalısın 

Tabi ki tıraş oluş yönünü değiştirmek ters çıkan sakala etki etmez ama diğer olası sorunları engeller. Nasıl tıraş oluyorsunuz? Sakalın çıkış yönüne göre, doğru şekilde sakal tıraşı oluyor musunuz? Bu sakal sağlığı için önemlidir. Eğer tıraş oluyorsanız, sakalların çıktığı yöne doğru yapılan tıraşlama sakalda tahrişleri ve sakal batması gibi cilt sorunlarını da engelleyecektir. Ayrıca aynı yöne ve sakalın çıkış yönüne göre tıraş olmak cilt tahrişini azaltacağından sakalların sağlıklı çıkmasını sağlar, batmalara dolayısıyla buna bağlı enfeksiyon, yara, kanama, kızarıklık, kaşıntı, küçük beyaz iltihaplanmalar, sivilce gibi cilt sorunlarına da neden olmaz. 

Sık tıraş olmamak çözüm olabilir

Sık sık tıraş olmamak, sakal uzatmak da ters çıkan sakal sorunu için bir çözümdür, çünkü sakalın uzaması demek sakala daha kolay yön ve şekil vermek demektir. Sonrası sakal bakım ve düzenleme ürünlerinde. 
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.